Banan

International GC är en 18-hålsbana i riktigt fin natur designad av Sederholm/Johansson/Luthman

Banan har en mycket fin greendesign och öppnar alltid först i Uppland.

Här hittar du också ett trevligt klubbhus som är inspirerat av Gert Wingård. På anläggningen finns även en golfshop, driving range och en restaurang med fullständiga rättigheter.

Vi har arrangerat Nordea Damtour och damernas PGA mästerskap och har även stått arrangör för Jarmo Sandelin Invitation med Martin Kaymer, Mika llonen, David Frost, Johan Edfors och Alex Norén m.fl. i startfältet.
SM i Long Driving har även hållits här hos oss.

Spelvänlig bana som är rolig för såväl den kortslående amatörgolfaren som för en långtslående elitspelare som spelar från svart tee. Det skiljer mer än 2,5 kilometer totalt i längd mellan tee längst fram mot tee längst bak.

Nedan förklarar vi varför vi bedömer att International GC är en anläggningen i Stockholm som håller vid en internationell jämförelse.

DE NATURLIGA FÖRUTSÄTTNINGARNA
Egentligen räcker en halvtimmes promenad för att inse naturens generositet gentemot International GC. Ömsom tallskog på sandmark, ömsom öppna åkertegar i böljande landskap. Bäckar och vattendrag.

På International GC finns dessutom naturlig tillgång till sand – en absolut förutsättning för riktigt bra fairways. Ingenstans behövde berg sprängas. Som en jämförelse kan nämnas att andra projekt i Sverige spenderat över 20 miljoner för sprängning och sand.

Områdets lämplighet möjliggjorde därför ett högklassigt bygge till rimlig kostnad.